Hronika

U tuči kod Tržnice u Banjaluci učestvovali srednjoškolci

Banjalučani N.I. i M.D. uhapšeni su zbog sumnje da su zajedno sa četiri maloljetnika učestvovali u tuči koja se juče odigrala u bašti jednog kafića kod Tržnice u Banjaluci, a u kojoj su korišteni teleskopska palica, nož i šrafciger!

U PU Banjaluka navode da je do tuče došlo juče oko 12.20 časova, a događaj je kvalifikovan kao nasilničko ponašanje.

”Policiji je prijavljeno da je u bašti ugostiteljskog objektanarušen javni red i mir tučom više osoba. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzimanjem mjera i radnji utvrdili da je u tuči učestvovalo šest lica, dva punoljetna i četiri maloljetna lica, te da su četiri lica zadobila tjelesne povrede”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako navode povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u UKC Republike Srpske.

”Na licu mjesta izvršen je uviđaj pri čemu su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa tučom. N.I. i M.D. iz Banjaluke su isti dan uhapšeni i u toku je kriminalistička obrada, dok se prema maloljetnicima postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, navode u policiji, prenosi banjaluckeprice.

Dodaju da je o svemu obaviješten Centar za socijalni rad Banjaluka, te da se dalje mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i tužioca za maloljetnike.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button