Politika

Svečana i redovna sjednica 2. jula

Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se obratiti predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić biće održana 2. jula, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić rekao je da će svečana sjednica početi u 11.00 časova, a da je odmah po njenom završetku, za 12.00 časova zakazana redovna sjednica parlamenta na kojoj će biti razmatrana Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu.

“Svečanoj sjednici će prethoditi konstitutivna sjednica parlamentarnog foruma Srbije i Republike Srpske, koja će početi u 10.00 časova i prisustvovaće joj po 11 poslanika oba parlamenta”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci po završetku Kolegijuma.

Stevandić je naglasio da je prva tačka predloženog dnevnog reda “Aktuelni čas” – pitanja ministrima u Vladi Republike Srpske, a druga tačka Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Kolegijum je utvrdio predloženi dnevni red redovne sjednice sa 17 tačaka, na kojem je između ostalih Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o veterinarstvu po hitnom postupku.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, Prijedlog zakona o lovstvu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima – prijedlog predsjednika Narodne skupštine.

Između ostalog, na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o učeničkom standardu, kao i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne – prijedlog predsjednika Narodne skupštine, te Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu.

“Pronašli smo način kako da himnu `Bože pravde` i grb Nemanjića vratimo u upotrebu u institucije Republike Srpske i izražavam zadovoljstvo što je ova tačka dobila mjesto u dnevnom redu redovne sjednice”, naglasio je Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button