Politika

Stevandić: Približava se kraj zapadnog svjetskog poretka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da se približava kraj zapadnog svjetskog poretka i da multipolarni svijet pobjeđuje unipolarnu hegemoniju.

Kolektivni Zapad želi bukvalno da slomi Srbe. Anglosaksonci i Nijemci vjeruju da smo ponovo odložili i osujetili njihov sljedeći plan “Barbarosa”. Oni su svojim otporom upozoravali Rusiju i Kinu, sve one koji nastoje da stvore alternativu zapadnoj hegemoniji. Zapad je bijesan i izgubio je moralni kompas – rekao je Stevandić za Rusku gazetu.

Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske, kaže da je Zapad spreman na sve da bi uklonio predsjednika Srpske Milorada Dodika i njegove saradnike sa političke scene, ističući da su isprobali sve moguće metode, ali da rezulatat nije postignut.

  • Smiješnim suđenjem i uticajem nelegalnog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita na pravosuđe BiH situacija je dovedena na ivicu apsurda. Šmit je lično odobrio zakon bez saglasnosti parlamenta i naredio njegovo sprovođenje. Ako se to ne dogodi, prekršilac mora ići u zatvor. Ovo je kolaps. Ovako su odlučili da sklone predsjednika Dodika – rekao je Stevandić.

On je istakao da bi odgovor iz Republike Srpske bio neočekivan za anglosaksonce – Zapad bi dobio milion Milorada Dodika.

  • Neće moći da nas slome. Ali, anglosaksonci nam i dalje nanose štetu. Dodik i ja danas više ne možemo da koristimo bankovne račune čak ni u Republici Srpskoj iako nema odgovarajuće sudske odluke. Ovo je manifestacija neoliberalnog nacizma – naveo je Stevandić.

On je ocijenio da je ovo potpuno identično “kristalnoj noći” kada su Јevrejima prvo razbijali izloge prodavnica, pa im je oduzeta imovina i na kraju su istrijebljeni u koncentracionim logorima.

  • Nadam se da nećemo završiti ovako. Međutim, metode i principi rada Zapada protiv nas su potpuno identični – poručio je Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button