Politika

Stevandić: PIK neformalno tijelo, misle da Srpskoj postavljaju uslove

Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira je neformalno tijelo, koje nema verifikaciju, registraciju, kancelariju, niti lice ovlašteno za zastupanje, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je istakao da neformalna tijela imaju samo neformalnu silu preko moćnih zemalja i računajući na tu silu, misle da Republici Srpskoj postavljaju uslove.

Komentarišući poziv Upravnog odbora PIK-a Narodnoj skupštini Srpske da brzo izvrši imenovanje dvoje sudija kako bi se uspostavio puni sastav Ustavnog suda BiH, Stevandić je naglasio da PIK može da traži da NASA pošalje Kristijana Šmita na Mjesec.

– Ono što mi radimo radimo u interesu svog naroda, a ne u interesu PIK-a. Radimo ono što je odobreno u našim institucijama – rekao je Stevandić u Banjaluci.

Poručio je da su zahtjevi PIK-a znak potpune dezorganizacije i dezorijentacije politike koja je u BiH nije dovela do napretka, koja je u BiH blokirala dogovore naroda, blokirala dogovorte entiteta i stalno izaziva tenzije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button