Politika

Stevandić: Odgovor Ambasade SAD u BiH Vučiću – otvoren bezobrazluk

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić izjavio je da odgovor Ambasade SAD u BiH predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću odslikava ponor u kojem djeluje ova ambasada i njen ambasador Majkl Marfi, ali i neznanje i otvoren bezobrazluk koji su van diplomatske prakse i zdrave logike.

– Sve jače šire sukobe i mržnju u BiH i regionu. Malo im je bila bruka sa rezolucijom o Srebrenici? – naveo je Stevandić na društvenoj mreži Iks.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je odgovorio na tvrdnje Ambasade SAD u Sarajevu da zaključci usvojeni na Svesrpskom saboru u Beogradu predstavljaju napad na Dejtonski sporazum, institucije BiH i zatražio da konkretno odgovore kako su došli do zaključka i na osnovu čega i kog akta da imovina pripada centralnim vlastima, a ne entitetima.

Iz Ambasade SAD su naveli da “nema potrebe za ponovnim razmatranjem dobro dokumentovane pravne istorije i sudskih presuda u vezi sa imovinom u BiH” i pozvali se na govor pomoćnika državnog sekretara DŽejmsa O`Brajena da je “polazna tačka i dalje jasna – imovina pripada državi”.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button