Politika

Stevandić: “I Ustavni sud se poput drugih koji ne bi smjeli mješati, uključio u prljavu predizbornu kampanju”

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić komentarišući odluku Ustavnog suda koji je danas staviovan snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, rekao da se ovde radi o jednoj isključivo političkoj odluci koja favorizuje isključivo jednu stranu.

“Pravosuđe, na čiji rad pritisak vrše stranci i odluke koje se isključivo pod njihovim uticajem donose, današnjom odlukom se uključilo u prljavu političku kampanju, i to jasno pokazuje da imaju svoje političke favorite, ali i ono što je puno opasnije, i političke mete” izjavio je Stevandić.

Pogodovanje jednoj strani, smatra Stevandić jasno ukazuje i činjenica da se ročište zakazalo tokom političke kampanje i dodaje da bi ovako nešto imalo smisla da je u pitanju ubistvo pa da se traga za počiniocima, ali donošenje ovakve presude pokazuje da je pravosuđe pod političkim pritiskom.

“Neprihvatljivo je pogodovati isključivo jednoj strani i stvarati utisak pristrasnosti, jer time je obesmišljena bilo kakva pravosudna nezavisnost” – zaključuje Stevandić.

Ustavni sud BiH utvrdio je danas da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako navodi, nadležnost BiH.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button