COVID-19

Šeranić o korona stanju u Srpskoj: Nisam zadovoljan situacijom u vezi vakcinacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić nije zadovoljan situacijom u vezi sa vakcinacijom protiv virusa korona, ističući da se može brže odvijati.

Šeranić je rekao da se nastoji da se građani informišu o dobrobitima vakcinacije, te da se na nju moraju gledati sa aspekta koliko će to značiti društvu.
“Pogledajte Dansku, Švedsku, Veliku Britaniju, kada su prešli prag od 75 odsto vakcinisanih svojoj populaciji su ukinuli potpuno mjere”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.
On je naveo da današnji podatak govori da na kovid odjeljenjima u Srpskoj ima 567 lica koja su hospitalizovana, da je u odnosu na prošlu sedmicu povećan broj prijema u bolnici u Doboju, te da je jutros o tome razgovarao sa direktorom te ustanove budući da će s obzirom na tempo prijema morati ići u reorganizaciju prostornih kapaciteta.

On je istakao da među hospitalizovanim u Republici Srpskoj ima i vakcinisanih protiv virusa korona, što nije neuobičajno, ali je bitno da među njima nema onih koji su izuzetno teško oboljeli. On je dodao da vrijeme oporavka vakcinisanih mnogo kraće nego što je to bilo u martu i aprilu i upravo tome doprinosi vakcinacija.
Govoreći o mogućnosti uvođenja strožih mjera, Šeranić je rekao da je to stvar procjene, te dodao da procenat utiče na koji način će se razmišljati o mjerama, jer je to danas relevantan pokazatelj u Evropi i svijetu.
“Isto tako treba da bude i kod nas, kao što je relevantan pokazatelj broj lica u bolnicama za mjere koje će se donositi”, zaključio je Šeranić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Check Also
Close
Back to top button