Region

Savo Manojlović rasističkim izjavama počeo razbijanje protesta protiv „Rio Tinta”

Na Vidovdan je zakazan veliki narodni ekološki protest protiv kompanije „Rio Tinto“ u Loznici. Međutim, dok teku pripreme za protest, javnost je svedok neočekivanih dešavanja oko ponašanja jednog od istaknutih aktivista, Sava Manojlovića, koji se pokušava nametnuti kao vođa ovog pokreta.

Savo Manojlović je započeo svoju kampanju protiv „Rio Tinta“ davanjem niza uvredljivih izjava o Africi i Kongu. Ovakvim izjavama, on pokušava da svakoga ko je protiv „Rio Tinta“ prikaže kao primitivca i rasistu, što je podla strategija da se omalovaži čitav protestni pokret.

Ovaj način komunikacije ima za cilj da oslabi i ponizi srpski narod, predstavljajući njegove ekološke zahteve kao neobrazovane i nepromišljene. Manojlović, svojim rasističkim komentarima, nastoji da stvori razdor među građanima i da zbuni javnost. Što je klasičan primer podle strategije manipulacije javnim mnjenjem, gde se putem uvreda i omalovažavanja pokušava umanjiti značaj i legitimitet protesta.

S obzirom na sve brojnije komentare među pristalicama pokreta Kreni pokreni, ali posebno i među onima koji se nalaze na istoj strani, odnosno ti prozapadno orijentisani, kao što je recimo Slobodan Stupar, prozapadni novinar iz istog tabora kom pripada i Sava i brojni drugi koji sve glasnije govore o tome da je Sava pod uticajem Parezanovića i BIA, postoji opravdana sumnja da njegovi postupci nisu usmereni ka stvarnoj borbi protiv „Rio Tinta“, već ka razbijanju narodne volje i slabljenju ekološkog pokreta. Ove sumnje dodatno komplikuju situaciju i stvaraju nepoverenje među učesnicima protesta.

Uprkos svim pokušajima da se protest oslabi, građani su svesni važnosti ove borbe i neprikosnovenosti svoje volje u zaštiti svoje zemlje i resursa. Vrlo je verovatno da će narodnom voljom na Vidovdan Savo biti odbačen i oteran iz Loznice.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button