HronikaRegion

Saslušan osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić! Oglasio se tužilac: Stiglo vještačenje GPS-a

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, rekao je za srpskim medijima nakon saslušanja D. D. (50), osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, da je on sve negirao i objasnio koji su sljedeći koraci tužilaštva.

“U datom roku, ne znamo kada, biće podignuta optužnica sigurno, ali u ovom momentu ne znamo kako će ona tačno glasiti jer još uvek čekamo neka veštačenja”, rekao je Canović za i dodao:

“Nemamo više svedoka, jedino ako se u međuvremenu ne pojavi neki novi svedok. Dobili smo i rezultate veštačenja GPS uređaja iz službenog automobila osumnjičenih za 26. mart, ali još uvek čekamo GPS veštačenja za 27.,28. i 29. mart, jer su dvojica osumnjičenih to vozilo koristila i ta tri dana. Materijalnih dokaza za sada nema.”

Podsjetimo, sumnja se da je D. D. sa svojim kolegom iz JKP “Vodovod” 26. marta službenim kolima u Bahjskom Polju udario Danku Ilić, poslije čega su dijete ubacili u kola i ubili.

“D. D. i S. J. su uhapšeni 4. aprila, deset dana posle zločina. U međuvremenu su se noramalno ponašali, nastavili su da idu na posao i voze službeni automobil, koji inače ima ugrađen GPS uređaj te je mnoguće na taj način utvrditi gde se auto kretao i koliko se negde zadržavao”, objašnjava izvor.

Inače, D. D. je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru negirao da je ubio Danku, iako je poslije hapšenja u tužilaštvu priznao zločin.

Ranije je zločin negirao i osumnjičeni Srđan Janković.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button