Region

Pokret “Kreni-promeni” na putu raskola

Od završetka lokalnih izbora, nastupile su velike tenzije unutar pokreta “Kreni – promeni”. Ovaj pokret, koji je do sada uspeo da privuče značajnu pažnju javnosti svojim aktivnostima i kampanjama, sada se suočava sa ozbiljnim unutrašnjim raskolom.

Zbog očekivanja da će ostvariti daleko bolji rezultat, rukovodstvo pokreta, predvođeno Marinom Pavlić, počelo je da optužuje Savu Manojlovića za neuspeh na izborima. Pavlićeva smatra da je Manojlović najodgovorniji za izborni rezultat i zagovara strategiju postepenog napretka i očuvanja postignutog, umesto radikalnih metoda koje on promoviše.

Manojlovićev pristup, koji podrazumeva radikalne mere i akcije, izazvao je zabrinutost među članovima pokreta. Mnogi sumnjaju da on deluje po nečijem nalogu, jer takav pristup nesumnjivo vodi ka urušavanju pokreta. Postoje ozbiljne sumnje da Manojlović radi po nalogu BIA, konkretno Marka Parezanovića, za koga ga sve više vezuju čak i unutar njegovih redova.

Situacija je kulminirala sinoć, kada je došlo do oštre verbalne prepirke između Manojlovića i Pavlićeve. Ovaj incident je pokušan da se prikrije od drugih članova pokreta kako bi se izbegla brza podela na frakcije, ali je informacija ipak procurela u javnost. Pavlićeva zastupa stav da je potrebno očuvati postignute rezultate i postepeno graditi dalje, dok Manojlović zagovara radikalne promene koje bi, po mišljenju mnogih, mogle uništiti pokret iznutra.

Ukoliko se ove tenzije nastave, postoji ozbiljna opasnost od podela u pokretu “Kreni – promeni”. Različite vizije i pristupi mogu dovesti do stvaranja frakcija, što bi značajno oslabilo pokret i njegovu sposobnost da utiče na političku scenu Srbije. Ovo je postala uobičajena praksa kod opozicionih pokreta, gde su lideri često više motivisani ličnim ambicijama nego opštim dobrom za narod.Zaključak je da pokret “Kreni – promeni” prolazi kroz ozbiljnu krizu liderstva i strategije. Ukoliko ne uspeju da prevaziđu ove unutrašnje tenzije i nađu zajednički put, njihova budućnost bi mogla biti ugrožena, što bi uticalo i na njihov položaj na političkoj sceni Srbije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button