Tech

PlayStation 5 će ovog ljeta dobiti mogućnost proširenja SSD-a


S ozirom na to da viđamo sve više igara sa ogromnim veličinama (Call of Duty i Cyberpunk 2077 zajedno zauzimaju oko 250GB), interni SSD od 825GB koji je dostupan za PlayStation 5 polako postaje nedovoljan. Sada su se pojavile informacije da će korisnici konačno dobiti mogućnost da ubace još jedan drajv u trenutno prazan M.2 slot za proširenje u PlayStation 5 konzoli. Bloomberg izveštava da će ovo biti moguće tokom ljeta ove godine.

Dodatno skladište će biti omogućeno preko firmver ažuriranja, koje će navodno otključati i više brzine hlađenja ventilatora kako bi se sprečilo pregrevanje. Nakon što ažuriranje stigne, korisnik će samo morati da ukloni plastični pokrov kako bi pristupio slotu za skladište i da instalira drajv.


PlayStation 5 je kompatibilan sa aktuelnom i narednom generacijom PCIe 4.0 M.2 SSD-ova, ali se očekuje da će Sony objaviti listu modela koji će biti podržani. PS5 konzola stiže sa 825GB SSD-om, od čega je upotrebljivo samo 667GB. Na konzolu je moguće povezati standardne hard diskove preko USB slota, ali oni rade samo sa starijim PS4 igrama.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button