Region

Parezanović opet finansira luksuzni odmor? Manojlović sa Kopaonika retvituje proteste

Savo Manojlović, jedan od najglasnijih aktivista i organizatora protesta, danima je pozivao građane da se okupe ispred Ustavnog suda kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo protiv RioTinta i odluke Ustavnog suda kojom bi se poništila prethodna odluka Vlade o ukidanju prostornog plana za Jadar. Iako se očekivalo da će na čelu protesta biti upravo Manojlović, on se nije ni pojavio.

Kako ekskluzivno saznaje Vaseljenska, Manojlović nije bio među demonstrantima u Beogradu. Umesto toga, on je navodno viđen na Kopaoniku, gde uživa u hladnijoj klimi i luksuznom odmoru. Dok se građani kuvaju na beogradskim ulicama pod temperaturnim uslovima koji su Srbiju stavili pod crveni alarm, Manojlović je uživao u odmoru koji mu je po svemu sudeći platio njegov zaštitnik Marko Parezanović.

Paradoksalno, Manojlović je svojim izjavama navodno nesvesno pomogao Ustavnom sudu, odnosno Vladi Srbije. Jedan doktor prava, koji je doktorirao upravo na temama vezanim za Ustavni sud, iznenađujuće je napravio seriju grešaka koje su koristile njegovim njegovim navodnim protivnicima.

Istovremeno, on uredno retvituje sadržaje vezane za protest, pokušavajući da ostavi utisak da je prisutan na događaju i tako još jednom obmane javnost.

Parezanović, sa druge strane, može biti zadovoljan razvojem događaja jer su upravo Manojlovićeve izjave i delovanje olakšale posao Ustavnom sudu i Vladi Srbije u vezi sa rudarskim projektom.Manojlović se nedavno našao i na Evropskom prvenstvu u fudbalu, što je još jedan primer luksuznog tretmana koji dobija od svojih pokrovitelja. Ovaj put, njegovo prisustvo na prvenstvu bilo je finansirano iz istog izvora koji mu je obezbedio odmor na Kopaoniku. Ovo nije izolovan slučaj; kada god uspešno obavi posao koji ide u prilog državi, Manojlović bude velikodušno nagrađen.

Jasno je za koga Manojlović radi, a ovu činjenicu potvrđuju mnogi događaji. Na primer, na kontroverznom maršu do Loznice pred Vidovdan, Manojlovića je sve vreme pratila službena škoda koja mu je bila na usluzi. Prisustvo službenog vozila pokazuje njegov privilegovani status i podršku koju uživa od strane određenih krugova.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button