Sport

Otkriveno zašto Piksi ostaje selektor

Dragan Stojković Piksi, po svemu sudeći, ostaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije i u narednom periodu.

Poslije neuspjeha na EURO, danima se govorilo kako će Piksi dobiti otkaz, međutim, ovog četvrtka su došle nove informacije – ostaje na selektorskoj poziciji.

Kako prenosi Kurir, Piksi je došao iz Pariza u Beograd, gdje će u narednih nekoliko dana imati važne sastanke.

“Izvršni odbor FSS, u krnjem sastavu, jer su dvojica članova podneli ostavke, trebalo je da o sudbini Dragana Stojkovića odlučuje u petak 12. jula. Međutim, sednica je otkazana zbog sezone odmora i još nije poznato kada će biti održana. Mada postoje određene indicije da ona ipak bude upriličena u petak. Izveštaj o analizi igara reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koji su spremili selektor Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Stojanović, je spreman i čeka da bude prezentovan rukovodiocima FS Srbije”, piše Kuri.

Piksi ima ugovor sa FSS do 2026. godine, potpisan nekoliko nedjelja pred početak EP, koji garantuje platu od 1.400.000 evra, pa bi penali morali da budu plaćeni, ukoliko ne dođe do sporazumnog raskida saradnje, prenosi b92.

“Očigledno je da će doći do ozbiljnih promena u igračkom kadru fudbalske srpske reprezentacije. Državni tim vapi za novom i svežom krvi, za mladim fudbalerima željnim dokazivanja, ali i momcima sa jasnim i izraženim nacionalnim stavom. Verovatno će ulogu lidera nove generacije preuzeti Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić…”, navodi ovaj izvor.

Srbija se s Piksijem plasirala i u A Ligu nacija, gdje će reprezentacija početi novi ciklus u septembru u grupi sa Španijom (5. sept), Danskom (8. sep) i Švajcarskom (12. okt).

Cilj je Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, do kog Piksi ima i ugovor sa FSS, produžen upravo uoči EURO 2024.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button