Region

Opozicija protiv institucija Srbije

Vrijeme pred izbore je uvijek pogodno vrijeme za destabilizaciju države. Opozicija i pojedinci iz nevladinog sektora već godinama omalovažavaju institucije Republike Srbije. Stvaraju sliku u medijima i javnosti da su sve institucije korumpirane. Jedan od temelja stabilnosti svake države su i bezbjednosne agencije. Mnogi od njih bi vrlo rado da domaće institucije izgube samostalnost u djelovanju i da njima „zavladaju stranci“.

Sad je zanimljivo da se u Srbiji održavaju lokalni izbori 2. juna 2024. godine, ali to nije razlog da vodeći opozicioni lideri napadaju sve republičke institucije, od predsjednika do bezbjednosne agencije. Glavni protivnik im je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Plan je kriminalizovati sve institucije, omalovažiti ekonomske uspjehe, jačanje vojske, policije i bezbjednosne agencije, napredovanje cijelog društva. Poslije Dragan Đilasa, Marinike Tepić i ostalih, sada se hajci priključio Savo Manojlović, lider pokreta “Kreni-promeni”.

Umjesto da Savo priča o zelenilu, grijanju, infrastrukturi Beograda i ostalih gradova u Srbiji, Savo napada Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA) i kako on kaže, glavnog operativca Marka Parezanovića.

Sve je mnogo jasnije ako znamo da je u protekle tri godine Rokfeler Fondacija dala oko 100.000 dolara pokretu „Kreni-promeni“. Za pretpostaviti da su je pratile i druge fondacije „duboke države“. Vjerovatno su mu na jednomjesečnom kursu na Harvardu objasnili ko je „glavni protivnik“ demokratije, BIA.

Još jednom da naglasim, opozicija kritikuje republičke institucije i bezbjednosnu agenciju umjesto da predlaže svoje projekte i programe kako da poboljša život u lokalnim zajednicama.

Sve je jasno. Cilj je slabljenje države Srbije i narušavanje njene stabilnosti i samostalnosti. Ismijavanje predsjednika, Narodne skupštine, Vlade, pa sad i BIA, je jedina politika ovakve opozicije. Nikad im nije bio cilj bolja i snažnija Srbija, nikad im nije bio cilj bolji i sigurniji život građana, već slaba Srbija koja bi bila zavisna od zapadnih država, a po mogućnosti i postala članica NATO-a.

(Autor: Vuleta Mijatović)

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button