Politika

Odnosi Srpske i Srbije nikad bolji – narod brani svoj identitet

Svesrpski sabor pod nazivom “Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” završen je vatrometom u Parku Republike Srpske, na lijevoj obali Save. Prethodno je upriličen koktel u Beogradu na vodi, kojem su prisustvovali zvaničnici Srpske i Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas istorijski dan za Srpsku i Srbiju i srpski narod u cijelosti.

Dodik je, u obraćanju zvanicama na koktelu u Beogradu na vodi, upriličenom povodom Svesrpskog sabora, podsjetio da je danas odlučeno da Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije bude i Dan državnosti Republike Srpske.

Dodik je istakao da uspije onaj narod koji se usudi da brani svoj identitet i da će se srpski narod koji je u prošlom vijeku izgubio pola svog stanovništva sigurno ujediniti ovog vijeka, a da danas ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da država ne znači samo teritoriju, stanovništvo već ljubav prema njoj.

– Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili ovako suštinski i puni razumijevanja do Aleksandra Vučića – rekao je Dodik i dodao kako Srbija i srpski narod nisu imali državnika kao što je Vučić.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ukazao da su danas postavljeni temelji za mnogo divnih stvari u budućnosti i zahvalio predsjedniku Republike Srpske što je “zaštitio ognjišta srpskog naroda”.

Ukazao je i ako neko misli da ugrozi opstanak Republike Srpske, ne treba da sumnja na čijoj strani će biti Srbija.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button