Region

Nestorović: U Beogradu smo osvojili između devet i deset odsto, to je 10-15 odbornika

Predsjednik pokreta “Mi snaga naroda” Branimir Nestorović izjavio je večeras da je izlaznost na današnjim lokalnim izborima bila niska, ocjenjujući da veliki dio građana ”više nije zainteresovan” za izbore.

Prema podacima kojima raspolažemo, koje su nam prenijeli kontrolori sa biračkih mjesta, u Beogradu smo osvojili između devet i deset odsto, što je otprilike 10 do 15 odbornika – rekao je Nestorović, i dodao da će pokret sačekati rezultate, kako bi na osnovu odnosa snaga ramotrili dalju situaciju.

On je naveo da je cilj pokreta ostao isti, odnosno da se pređe iznad cenzusa.

– Cilj nam je bio da pređemo iznad cenzusa, da imamo neprekidan rast koji se ogleda u više odbornika, i razvoj pokreta, što je i ostvareno – rekao je Nestorović.

Zahvalio se onima koji su glasali za pokret.

– Rezultat koji smo ostvarili je fantastičan, u sljedećem periodu pokušaćemo da opravdamo povjerenje građana i još malo porastemo – rekao je Nestorović i naveo da će kandidat pokreta Borislav Antonijević postati okosnica tima.

Naveo je da su budući ciljevi pokreta da ”do 2026 postane jedna od najjačih političkih snaga u Srbiji i da tada preuzme vlast”.

– Nećemo ni sa kim ići u koaliciju, ostajemo pri stavu iz decembra prošle godine. Možemo da vidimo ko će nas podržati, i da tako formiramo manjinsku vlast – rekao je Nestorović, dodajući da će pokret ”Mi snaga naroda” uvijek izaći na izbore, ”jer tako treba”.

Ocijenio je da je dio opozicije koji je bojkotovao izbore izdao svoje birače bojkotom.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button