Politika

Nešković o današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda BiH

Bošnjački delegati su odlučili da odblokiraju Dom naroda BiH da bi Srbima blokirali da predlažu zakone po hitnom postupku.

Ovo je izjavio potpredsjednik SDS i delegat u Domu naroda BiH Želimir Nešković, dodajući da se uprkos tome neće odustati od Zakona o Ustavnom sudu BiH koji, kako je naveo, već više od 10 mjeseci pokušavamo uvrstiti u dnevni red.

Nešković je kometarisao hitnu sjednicu Doma naroda BiH sa inicijativom bošnjačkih delegata da se izmjeni Poslovnik o radu da bi zakoni koji idu u hitnoj proceduri bili prije plenuma slati Ustavno-pravnoj komisiji.

Bošnjački delegati pokušavaju izmjenama Poslovnika o radu da uskrate srpskim delegatima pravo da predlažu zakone. Takva ucjenjivačka politika, „zakazivaćemo sjednice ali prijedloge iz Republike Srpske ćemo skidati na Ustavno-pravnoj komisiji“, mora da naiđe na odlučno “ne” svih 5 srpskih delegata u Domu naroda BiH – poručio je Nešković.

Dodao je da od početka mandata sve što Ademović, Džaferović i društvo nude u Domu naroda su blokade i prijetnje kojim je više puta bio podvrgnut.

– Ne smijemo dozvoliti izmjenu Poslovnika o radu da zakoni po hitnoj proceduri idu na Ustavno-pravnu komisiju. To bi bio pucanj u nogu srpskih političkih interesa. Nadam se da su kolege u Domu naroda iz SNSD toga svjesni – zaključio je Nešković.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button