Svijet

Neizvjesno održavanje sjednice SB UN o bombardovanju SRЈ

Održavanje sednice Savjeta bezbednosti UN povodom 25 godina NATO bombardovanja SR Јugoslavije, koja je zakazana za danas, na inicijativu Rusije, i dalje je neizvjesno, piše Tanjug.

Sjednica je zakazana za 15.00 časova po njujorškom vremenu, ali će se o njenom održavanju odlučivati neposredno uoči zakazanog termina.

Na sajtu SB UN navedeno je da je u 15.00 časova sjednica i da je prva tačka usvajanje dnevnog reda, a druga prijetnje međunarodnom miru i bezbjednosti.

U Njujork je tim povodom doputovao ministar spoljnih poslova Srbije i prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić, a sjednici bi trebalo da prisustvuju i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović i ambasador u Vašingtonu Marko Đurić.

Dačić je ranije izjavio da je Srbija spremna za sjednicu, bez obzira na poruke iz pojedinih zapadnih zemalja.

  • Postoje najave zapadnih zemalja koje poručuju da ne dolazimo bespotrebno jer sjednice vjerovatno neće biti. To znači da bi mogle da inciraju glasanje o proceduri – rekao je ranije Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija ne ide na sjednicu da bude “arbitar u odnosu velikih sila”, već da govori o problemima, bombardovanju i agresiji kojom je porušen sistem Ujedinjenih nacija.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button