Vijesti

MUP Srpske nastavlja sa zalaganjem za bezbjednost Republike i njenih građana

Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, što je rezultat dobre saradnje rukovodstva Srpske, Vlade i ostalih institucija, zaključeno je na sastanku predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i rukovodstva MUP-a.

Nakon sastanka zvanični su prisustvovali pokaznoj vježbi “Odgovor na teroristički napad na štićeni objekat” koju su izveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

– Ovo je dokaz da su građani u Republici Srpskoj bezbjedni, ali i da smo spremni čuvati sigurnost Srpske i njenih građana. Uložili smo dobar novac i to ćemo nastaviti da radimo. Osmislili smo plan za izgradnju stanova u gradovima i opštinama gdje je to potrebno i da pomognemo ljudima da riješe svoje stambeno pitanje i da se angažuju u službi za očuvanje i odbranu Srpske – rekao je Dodik.

 

Dodik je dodao da su MUP Srpske i Policija jedino što je ostalo nakon razvaljivanja Vojske Republike Srpske ne samo kao struktura koja čuva javni red i mir nego i bezbjednost svake noći i svakog dana.

– Mi to želimo i neskriveno radimo u okviru nadležnosti koje ima Policija. Mi razvijamo sposobnosti, naoružavamo se, nabavljamo opremu i nastavićemo to da radimo – napominje Dodik.

Nakon sastanka u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima predsjednik Višković je najavio da će biti nastavljena ulaganja u MUP Srpske kako bi bili održani mir i stabilnost u Republici Srpskoj, ali i BiH.

– Danas smo se dogovorili da će MUP napraviti plan nabavki šta je potrebno, kako bi ovi ljudi što bolje izvršavali svoje zadatke – dodao je Višković.

Do sada je uloženo 180 miliona KM u opremu, naoružanje, taktička i terenska vozila, helikoptere kao i formiranje organizacionih jedinica koje mogu da odgovaraju modernim izazovima, istakao je resorni ministar Siniša Karan.

– MUP Srpske sa sigurnošću možemo reći da je dovoljno opremljen, ospobljen i sa dovoljnim kapacitetom da može garantovati zaštitu Ustavnog poretka Republike Srpske i bezbjednost svih njenih građana, tako je danas i tako će biti u buduće – dodao je Karan.

Na sastnaku je zaključeno je da je odličan potez bilo pokretanje Srednje škole unutrašnjih poslova kako bi MUP Srpske nastavio da obnavlja kadar.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button