Svijet

Medvedev: Šolc i Makron su poslati na smetlište istorije

Izbori za Evropski parlament, na kojima su snage koje su opozicija sadašnjem rukovodstvu Francuske i Njemačke odnijele ubjedljivu pobjedu i poslali njemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsjednika Emanuela Makrona “na smetlište istorije”, napisao je na Iksu zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Prema riječima Medvedeva, izbori za EP “oslikavaju nesposobnu, idiotsku ekonomsku i migracionu politiku” Šolca i Makrona, koji podržavaju “nacističku vlast u bivšoj Ukrajini po cijeni života sopstvenih građana“.

– Sačekajte i vidite šta će se dalje desiti. Vrijeme je da podnesete ostavku i odete na smetlište istorije – pozvao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, obraćajući se Šolcu i Makronu.

Na izborima za Evropski parlament održanim u nedjelju u Njemačkoj, opozicioni blok desnog centra Hrišćansko-demokratske i Hrišćansko-socijalne unije odnio je ubjedljivu pobjedu, drugo mjesto pripalo je desničarskoj Alternativi za Njemačku (AfD ), dok je Socijaldemokratska partija Olafa Šolca zauzela tek treće mjesto.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button