Društvo

Medicinari pozvali protivnike epidemioloških mjera da volontiraju u bolnicama

Zdravstveni radnici COVID odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije, navodi se u saopćenju iz ove institucije.

“Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata”, navode oni

U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, dodaju, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama.

“Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote. Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 sati pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od COVID 19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjoj Luci”, navode oni.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere, kažu.

“Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru”, zaključili stoji u pismu koje potpisuju radnici COVID odjeljenja.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button