Region

Manojlović u očajničkoj misiji: Pokušava da povrati naklonost BIA

Sava Manojlović, lider pokreta “Kreni-promeni,” našao se u nezavidnoj situaciji nakon što su ga američki sponzori napustili. Kako saznaje Vaseljenska, Manojlović sada čini sve što je u njegovoj moći kako bi ponovo pridobio naklonost Marka Parezanovića i Bezbednosno-informativne agencije .

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, tvrdi da je Manojlović bio na vezi sa Parezanovićem i da je koristio tu vezu za razbijanje prozapadne opozicije u Srbiji.

“Sava Manojlović je toliko istrošen za strance da su ga potpuno otpisali. Sada očajnički pokušava da povrati naklonost Parezanovića i BIA,” izjavio je Šešelj.

Dodao je da je Manojlović sada u situaciji gde povlači neracionalne poteze jer je svestan da su ga Amerikanci otpisali. “Kontakti koje je imao sa BIA su dokumentovani i Parezanović ga drži u šakama,” zaključio je Šešelj.Nakon što je izgubio podršku svojih američkih pokrovitelja, Manojlović je postao svestan da mu je jedini izlaz povratak pod okrilje BIA. Izvori bliski agenciji otkrivaju da je Manojlović u očajničkom pokušaju da se dokaže Parezanoviću, čoveku od velikog uticaja u agenciji. Marko Parezanović, poznat po svojoj sposobnosti da održava red i stabilnost u sistemu bezbednosti, sada drži sve konce u rukama.

Američki sponzori su otpisali Manojlovića nakon što su shvatili da je njihov uticaj na srpsku političku scenu preko njega postao beznačajan. Bez finansijske i logističke podrške koju su mu obezbeđivali, Manojlović je ostao bez osnovnog oslonca.

Mnogi veruju da su Šešelj i mediji koji su ranije povezali Manojlovića sa BIA, kao i sa Parezanovićem, bili u pravu. Čini se da je sve više dokaza koji ukazuju na to da su njegovi potezi diktirani direktno iz sedišta BIA na Banjici. Ukoliko se ovo pokaže tačnim, to bi značilo da je Manojlović već duže vreme deo šire strategije BIA za manipulaciju političkom scenom u Srbiji.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button