Svijet

Kuleba: Hvala Americi što nam je dozvolila udare američkim oružjem po Rusiji

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba zahvalio je američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu što je Vašington dozvolio Kijevu udare američkim oružjem po ruskoj teritoriji.

– Pozdravljam odluku SAD kojom se Ukrajini dozvoljava da se bolje brani od ruskih napada. To je potez u pravo vrijeme, u pravom smjeru. Razgovarali smo o najnovijim koracima koji su preduzeti da se Ukrajini isporuče dodatni sistemi ‘patriot’. Timovi predsjednika Zelenskog i Bajdena rade na svim nivoima da se riješi ovo pitanje što prije – istakao je Kuleba na platformi Iks.

On je dodao da su njih dvojica razgovarali o predstojećem samitu u Švajcarskoj o Ukrajini i samitu NATO u Vašingtonu ovog ljeta.

Nešto ranije, Entoni Blinken je istakao da su SAD odobrile da Ukrajina upotrebi američko oružje za napade na teritoriju Rusije.

Blinken je rekao novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Pragu da je američki predsjednik DŽozef Bajden odobrio taj potez nakon što je Ukrajina tražila odobrenje da koristi američko oružje za napade na Rusiju zbog toga što su ruske snage posljednjih nekoliko nedjelja pojačale napade na grad Harkov na sjeveroistoku Ukrajine.

VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button