Vijesti

Golićeva nezadovoljna: Nadležni u zajedničkim institucijama ne rade ništa po pitanju Trgovske Gore

Nadležni u zajedničkim institucijama BiH ne rade ništa kada je riječ o problemu odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, a primjer tog nerada je Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara na čelu sa Biserom Turković, rekla je ministar za prostorno uređenje, građevinarsko i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić u parlamentu Srpske.

Golićeva je u obraćanju poslanicima istakla da ekspertski tim, imenovan od Savjeta ministara, koji se bavi problemom odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori dobro radi ali da nadležni u zajedničkim institucijama ne rade ništa o tom pitanju.

Golićeva je naglasila da Turkovićeva apsolutno ništa ne radi kada je ova oblast u pitanju kao da se to nje ne tiče i kao da ne živi u BiH, dok pravni tim kasni sa strategijom.

– Nezadovoljni smo radom pravnog tima. Predlagali smo da se predsjedavajući pravnog tima promijeni. Vlada Republike Srpske rezervisala je u svom budžetu milion KM za istraživanja koja se rade na području Dvora i Hrvatske – rekla je Golićeva u Narodnoj skupštini odgovarajući na poslanička pitanja tokom aktuelnog časa.

U obraćanju poslanicima ministar pravde Anton Kasipović rekao je da je Ministarstvo, postupajući po odluci Narodne skupštine i zaključku Vlade, sve vrijeme radilo na draftu zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu.

– Narodni poslanici svojim potpisima, a u skladu sa Poslanikom odlučili su da upute taj koncept zakona u Narodnu skupštinu. Vlada Republike Srpske na predloženi tekst zakona dala je svoje mišljenje – rekao je Kasipović odgovarajući na poslanička pitanja.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button