Region

Episkop budimski Lukijan primio Aleksandra Lončarevića, ministra-savetnika i dosadašnjeg otpravnika poslova srpske ambasade u Mađarskoj

U sredu, 5. juna 2024. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimski g. Lukijan primio je u prostorijama Crkvene opštine u Budimpešti u oproštajnu posetu nj.e. Aleksandra Lončarevića, ministra-savetnika i dosadašnjeg otpravnika poslova Ambasade Republike Srbije u Mađarskoj.

Ovom prilikom Preosvećeni Vladika je pohvalio petogodišnji diplomatski rad g. Lončarevića u Mađarskoj, a naročito u poslednjih osam meseci kako je vršio dužnost otpravnika poslova. Vladika se zahvalio za dostojno predstavljanje Srbije i srpskog naroda u Mađarskoj kao i za svesrdnu pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Eparhiji budimskoj.

Gospodin Lončarević je srdačno zahvalio Njegovom Preosveštenstvu i svim službenicima Eparhije budimske na profesionalnoj i očinskoj podršci i pomoći tokom njegovog diplomatskog angažmana u Mađarskoj.

Sastanku su prisustvovali visoki državni službenik g. Marko Parezanović, protojerej Zoran Ostojić, arhijerejski namesnik budimski, protosinđel Varnava Knežević, sekretar Eparhije budimske, protonamesnik Nikola Počuča, arhiđakon Inokentije Lukin i đakon Stefan Milisavić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button