Politika

Dva poslanika pristupila NPS-u

Dosadašnji visoki funkcioneri SDS-a i PDP-a Željko Babić i Dragan Galić, koji su i aktuelni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pristupili su danas Narodnoj partiji Srpske (NPS).

Babić i Galić potpisali su pristupnice NPS-u danas u Bijeljini, u prisustvu predsjednika NPS-a Darka Banjca.

Banjac je izrazio zadovoljstvo što u NPS ulaze njegove kolege iz Narodne skupštine Republike Srpske, koji, kako je naveo, pomažu svom narodu, znaju se baviti političkim zadacima i imaju rezultate iza sebe u Laktašima i Šekovićima, odakle dolaze.

“NPS će raditi timski da bi se u narednom periodu pokazali podižući političku organizaciju i da bi ostavrili zacrtani rezultat u 2022. godini, kako bismo razuvjerili sve one koji smatraju da mi to ne možemo”, rekao je Banjac novinarima.

Galić je rekao da nije bilo lako napustiti stranku nakon 20 godina, ali je izrazio uvjerenje da će vrijeme pokazati da je odluka o prelasku u NPS ispravna.

“Znamo gdje dolazimo i s kim ćemo da radimo, a radićemo u interesu Republike Srpske i njenih građana”, naglasio je Galić.

On je naveo da je ovu stranku prepoznao “kao novu inicijativu koja će sistem i strukturu Republike Srpske mijenjati iznutra”.

Babić je naveo da je SDS napustio “zahvaljujući pojedincima te stranke”.

“U politiku sam ušao bez ikakvih kalkulacija, zato što sam želio da branim, prije svega, interes srpskog naroda i da pravim bolji ambijent za sve, kako bi ostajali i živjeli ovdje”, rekao je Babić.

Babić je demantovao pisanja medija o njegovom prelasku u SNSD na osnovu čega bi dobio mjesto direktora u preduzeću “Putevi Republike Srpske”.

On je naglasio da je NPS izabrao, između ostalog, jer smatra da sa ljudima u toj stranci može pomoći ekonomskom oporavku Republike Srpske.

On je dodao da je razlog dolaska u NPS i pronatalitetna politika Republike Srpske, te da će se kao otac četvoro djece zalagati da roditelji budu pomognuti sa 1.000 KM po svakom novorođenom djetetu.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button