Vijesti

Dodik upoznao lidera Srbije sa stanjem u BiH

Predsjednik Repblike Srpske Milorad Dodik rekao je da međunarodni faktor vrši dodatni pritisak na Srpsku i Srbiju kako bi nametnuo svoje rješenje, te da je o tome upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjem sastanku u Beogradu.
Dodik je rekao da je važno da Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma i njeno rkovodstvo, znaj da je Repblika Srpska ugrožena sa stanovišta svojih prava u BiH.

On je dodao da Srpska stoji iza srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i prža im snažnu podršku.

Dodik je rekao i da bi početkom decembra u Banjaluci trebalo da bude održana zajednička sjednica vlada Repblike Srpske i Srbije.

CVIJANOVIĆ: DA ODNOSI SRBIJE I BiH BUDU BOLJI

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi željela da doprinese da odnosi između Srbije i BiH budu bolji.

“Na ovim novim pozicijama očekuju nas veliki izazovi. Željela bih da sa aspekta pozicije koju sada obavljam mogu da doprinesem da odnosi između dvije zemlje budu bolji i da se bolje razumijemo. Da li će se tako nešto desiti, to zavisi i od drugih, a ne samo od mene”, rekla je Cvijanovićeva u obraćanju medijima.

Ona je zahvalila Vučiću na prijemu i čestitkama njoj i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i na tome što je odvojio vrijeme u ovako složenim okolnostima za razgovor o važnim pitanjima za bilateralne odnose, a posebno za razvoj projekata Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarali su danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je prva zvanična posjeta Dodika i Cvijanovićeve nakon stupanja na dužnosti.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button