Vijesti

Dodik: Srbi jedinstven narod – današnji dan važan za generacije koje dolaze

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je današnji dan važan za generacije koje dolaze, jer je usvajanjem Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpski narod savladao prepreke u borbi za svoj identitet.

Dodik je, na centralnoj manifestaciji Svesrpskog sabora “Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno” u Beogradu, da Deklaracija jasno analizira stanje srpskog naroda i ukazuje na buduće aktivnosti.

Dodik je rekao da je ključna riječ srpskog postojanja – sloboda, za koju su Srbi kroz istoriju dali život i koju su drugim narodima donosili.

Dodik je poručio da su Srbi jedinstven narod, gdje god da žive. Istakao je da je jedina alternativa srpskom narodu ona koju se veže za državni i nacionalni interes.

– Nema bosanskih Srba, mi smo Srbi gde god živimo, pripadnici jedinstvenog naroda. Kroz borbu svih ovih godina i decenija našao se čovjek koji je stao na čelo srpskog naroda i države, a taj čovjek je Aleksandar Vučić koji vodi narod u teškim godinama oporavka i stabilizacije srpske države – naglasio je Dodik, zahvalivši Vučiću za razumijevanje i podršku.

 

Dodik je najavio mogućnost da će veoma brzo tražiti podršku za status Republike Srpske jer je, kaže, nemoguće živjeti sa onima koji su pokušali na srpskom narodu nametnu genocidnost.

– Nemoguće je da živimo sa onima koji su mučki i pokvareno, lažno i tajno pokušali da nam nametnu genocidnost kao trajno obilježje ovog naroda koji to nije. Sve ćemo to činiti u miru, imamo načina, znamo da možemo – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je danas rečeno i da je Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije, ali je isto tako neotuđivi dio Republike Spske.

– Na tome smo gradili naš nacionalni ponos i identitet – naglasio je Dodik.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button