Politika

Dodik: Sramna komemoracija u Njujorku uz ignorisanje svih žrtava rata, osim bošnjačkih

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za da je održavanje komemoracije u UN-u povodom stradanja Bošnjaka u Srebrenici, koju jednostrano organizuje Zlatko Lagumdžija i ovi što sebe smatraju vlasnicima cijele BiH, još jedna potvrda primjene dvostrukih aršina dijela međunarodne zajednice i zle, pokvarene i promuslimanske politike odlazećeg američkog ambasadora u FBiH Majkla Marfija i njegovih satrapa, predvođenih Kristijanom Šmitom i bošnjačkim političarima.

Upitan da prokomentariše današnje održavanje komemoracije u Njujorku povodom stradanja Bošnjaka u Srebrenici, a na osnovu rezolucije donesene na nezakonit i sumnjiv način u Generalnoj skupštini UN-a sa 84 glasa, iako UN ima 193 zemlje članice, Dodik je odgovorio za Srnu da su ta rezolucija i njeno jednostrano “guranje” na dnevni red Generalne skupštine UN-a, kao i sva dešavanja poslije koja se odnose na forsiranje te priče samo doveli do još većeg razjedinjenja i podjele naroda u BiH.

– Ništa drugo nije dobila ni BiH, ni autori rezolucije, a ni svijet. Dobili su jedno veliko ništa. Ta rezolucija je nesprovodiva u BiH i ona u sebi ne sadrži nijednu ideju pomirenja. Njen jedini cilj, kao i onih koji su sve to organizovali jeste da se najveće žrtve genocida – srpski narod, etiketira i da se stavi ljaga na potomke stradalih u genocidu nad Srbima koji su počinili fašistička Njemačka ustaše i njihovo cvijeće – muslimani – istakao je Dodik.

Ovakvim potezima, širenjem laži i konstruisanjem “svoje” istine, a sve zarad vlastite koristi, muslimani i njihovi nalogodovci, američki glavni šerif u sarajevskoj kasabi Majkl Marfi i njegov vazal Kristijan Šmit, koji je bruka i sramota cijele Njemačke, rekao je Dodik, obmanjuju ne samo narod u BiH, već i cijelu međunarodnu zajednicu.

Predsjednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, jednog od tri konstitutivna naroda koji, nažalost, mimo svoje volje mora da živi u državnoj zajednici zvanoj BiH, ne mogu postići ništa, jer Republika Srpska i njeno rukovodstvo svojom politikom i autonomijom otežavaju sprovođenje interesa muslimanskih političkih vođa.

– Republika Srpska i Srbi u BiH su izopšteni u sopstvenoj zemlji, ignoriše se tročlano Predsjedništvo BiH, Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara radi samostalno, iako je podređeno Predsjedništvu, a sa druge strane nas optužuju za podrivanje Dejtona, sankcionišu nas, ucjenjuju, dok Dejton podrivaju i već su dobrano razvalili Marfi i Šmit, zajedno sa ovima koji vežu konja gdje im aga kaže. Pa tako su i danas u Njujorku organizovali izložbu, održali komemoraciju o stradanju Bošnjaka u Srebrenici, bez bilo kakve saglasnosti tri naroda i dva entiteta – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je sramno da se u Njujorku obilježava stradanje jednog naroda u proteklom građanskom ratu u BiH, dok se ostale žrtve ne priznaju.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button