Vijesti

Dodik: Sjednica dvije vlade nakon formiranja nove Vlade Srpske

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekoa je da su razgovarli o mnogim projektima i situaciji u BiH te da su dogovorili sjednicu dvije Vlade u Banjaluci.

Zahvalio je Vučiću što on i Cvijanovićeva imaju prvi sastanak nakon izbora upravo s njim. Dodik je rekao da je upoznao Vučića da osjeća da međunarodni faktor dodatno pritiska i Srbiju i i Republiku Srpsku rješenjima koji oni želu da nametnu.

“Već smo se dogovorili da se nakon fromiranja Vlade Srpske održe zajedničke sjednice Vlada Srpske i Srbije u Banjaluci i tamo ćemo imati operalizaciju svih dogovora koje smo imali. Opredjeljenej koje smo ovdje čuli je da se nastavi sardanja na projektima. Razumijemo da Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma stoji iza tog sppoazuma i ne okoliieva da podrži teritorijalni integritet BiH”, izajvio je Dodik.

Dodik je rekao da stoje iza našeg naroda na Kosovu. Dodik je govorio i o putu BiH u Evropsku uniju te je rekao da Srpska spremna da da podršku na tom putu, ali nije spremna da da saglasnost za NATO.

Govoreći o rastu cijena, Dodik je rekao da se stvari usložnjavaju i da to vrši pritisak i na donošenja procedura. Nagalsio je da je bitna podrška koju Republika Srpska dobija za opštine.

“Ono što ćemo činiti dalje jeste da ćemo raditi na što većoj vrijedonosnoj integraciji Republike Srpske i Srbije, kroz obrazovanje, kulturu. Iduće godine formalizujemo oblik specijanlih veza, radimo ono što jedan narod treba da čini i radi, da se integrišemo u našim vrijednostima”, izjavio je Dodik.

On je naglasio da u BiH postoji pat pozicija koja je veoma teško rješiva.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button