Politika

Dodik: Nema evropskog puta sa OHR-om i stranim sudijama

Nema evropskog puta sa OHR-om i stranim sudijama, naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na društvenoj mreži Iks istakao da je izjava ministarke evropskih poslova Švedske pokazuje da unutar EU opet nastavljaju s uobičajenim prevarama i da odluka o otvaranju pregovora nema nikakav stvarni značaj, jer je politika proširenja odavno propala.

  • Republika Srpska ušla je iskreno i odlučno u proces ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK, spremna da realizuje sve potrebne reforme na način koji odražava njenu ustavnu strukturu, kako bi na tom putu konačno povratila izgubljeni suverenitet BiH, koji je svojim intervencijama urušio strani faktor. Ovakvi stavovi neprihvatljivi su za bilo koju suverenu zemlju i prijete da uruše i ono malo povjerenja koje je ostalo prema EU – istakao je Dodik.

On je naveo da nismo spremni da u procesu evropskih integracija služimo ličnoj promociji ove garniture lidera, i da aplaudiramo njihovom majstorstvu da mnogo toga kažu o vladavini prava i demokratiji, a ćute onda kada je u pitanju osoba koja je sinonim za nepravo i tiraniju u svakoj demokratiji.

  • OHR je nespojiv s evropskim putem i s funkcionalnom BiH, kao i strane sudije. Evropa nam ne ostavlja mnogo mogućnosti svojom podrškom uzurpatoru. Ponovio sam ovo više puta i ponoviću opet, svaki pokušaj nametanja, kao i svaka podrška nekom nametanju u BiH, biće kraj bilo kakve priče u BiH. Republika Srpska ima mehanizme da se zaštiti od nasilja i neprava koje promoviše Amerika. Evropa neka kaže da li je za demokratiju ili koloniju. Opasan je to cinizam pričati o napretku, a uporedo prijetiti lažnim Šmitom i mahati sankcijama – naglasio je Dodik.

Nema tih para i sredstava, niti sankcija, kaže Dodik, zbog kojih će se Srpska odreći svojih vrijednosti i svog identiteta.

  • Nikada nismo bili podanici i poslušnici i nećemo dopustiti da nam vrijeđaju zdrav razum promovisanjem sistema koji ruši samostalnost i suverenost zemlje, kao i postignutu saradnju predstavnika konstitutivnih naroda, koja je osnova svakog daljeg napretka u BiH – poručio je Dodik.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button