Politika

Dodik: Komšić nema pravo da Srbima drži lekcije o Predsjedništvu

Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva, a kad Denis Bećirović ode u svijet i “laje” po Republici Srpskoj, tada nema Predsjedništva, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Takvi kao što je Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, su srušili Predsjedništvo svojim nelegitimnim izborom kao hrvatski član Predsjedništva. Vjerovatno su se on i Bećirović, bošnjački član Predsjedništva, dogovorili da on pita. Pa pitajte. Mi vas pitamo otkud vi u Generalnoj skupštini UN-a. Gdje je tu stav Predsjedništva, gdje je stav Predsjedništva kada glasate po raličitim mjestima u svijetu. Kako se onda niste sjetili da ima Predsjedništvo – rekao je Dodik, reagujući na izjavu Komšića povodom svečanog defilea kadeta vojne i policijske akademije Srbije Prijedorom uoči obilježavanja 82. godine od Bitke na Kozari.

Upitao je kako se nisu sjetili Predsjedništva kad je Bećirović prije nekoliko dana bio u Italiji i tamo govorio u ime BiH i lažno se predstavljao.

 

– Smeta im desetak momaka koji su pripadnici akademije, nenaoružanih jer je događaj oko Kozare jedno veliko stratište za srpski narod. Umjesto da kažu rečenicu na tu temu, njima smetaju momci i djevojke koji su ponosni na uniformu koju nose – rekao je Dodik.

Poručio je da ga neće ni sljedeći put pitati.

– Dođete u poziciju da sada nama držite lekcije i pitate gdje odluka Predsjdništva, a niste se sjetili na bazičnim stvarima. Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo kojeg nema. To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi. Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu – poručio je Dodik.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button