Politika

Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica politička platforma

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima još jednom potvrđuje da mržnja prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj ne prestaje, čak ni u danima koji svakom pristojnom čovjeku služe za pomen žrtvama, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovo je još jedan dokaz da važni dijelovi političkog Sarajeva jednostavno ne mogu izaći iz rata i krenuti naprijed na normalan, diplomatski i civilizovan način. Sramotno je i neprimjereno u Potočarima optuživati predsjednika Srbije za bilo šta jer je on, za razliku od Bećirovića, koji nikada nije posjetio Bratunac, posjetio Potočare i tom prilikom zamalo bio ubijen, a da niko za to nije odgovarao – istakao je Dodik na društvenoj mrežiu “Iks”.

Dodik je dodao da je ponosan na svakog političkog činioca i javnog funkcionera iz Republike Srpske, jer su svojim držanjem i poštovanjem pokazali istinu o tome da je srpski narod spreman da poštuje i uvaži suzu svake majke.

– Bećirović je samo još jednom potvrdio cijelom srpskom narodu namjeru da iskoristi baš svaku priliku za laži o Srbima s ciljem da se nama kao narodu ospori pravo na postojanje, jezik, identitet, kulturu i razvoj. Da njegova sramota bude još veća, učinio je to pred članom Vlade Srbije, njegovim sunarodnikom i potvrdom toga da tamo gdje postoji autonomija političke volje i dobra volja ljudi Srbi i Bošnjaci zajedno mogu raditi velike stvari – dodao je Dodik.

Poručio je da Srbi imaju samo jednu istoriju.

– Shvatite već jednom, činjenica je da mi Srbi jasno kažemo da smo, bez obzira na granice, jedan politički narod. Shvatite da imamo jednu Crkvu i jednu vjeru. Shvatite i da imamo jednu istoriju i da smo uvijek bili i da ćemo zauvijek biti samo Srbi bez ikakvih prefiksa koje bi voljeli u Sarajevu i pojedinim ambasadama – napominje Dodik.

Dodik navodi da je Bećirović potvrdio je još jednu činjenicu – Srebrenica je iznad svega politička platforma.

– I bez obzira na to što je čitav svijet prepoznao da je to tako, neće prestati upotreba laži o Srebrenici protiv Srba, Srbije i Republike Srpske. Kako vrijeme odmiče, najveće žrtve tih laži i te platforme biće Bošnjaci u BiH. U mržnju utjerani, isključivošću vođeni, izgubiće previše vremena i šansi. Niti je BiH samo bošnjačka, niti je rat samo Srebrenica – dodaje Dodik.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button