Region

Bura u “Kreni-promeni”; Odbor u Novom Beogradu protiv blokada, hoće da napuste Savu Manojlovićaon ih tjerao na ritual zakletve

Nakon što su pristigli konačni rezultati lokalnih izbora, Savo Manojlović i njegovi sledbenici ne mogu da se izbore sa izazovima svakodnevne realpolitike, što dovodi do sve većeg haosa u redovima „Kreni-promeni“ i poziva na blokadu saobraćajnica, bez obzira na to što je misija OEBS potvrdila da na minulom glasanju nije bilo nepravilnosti.

Radikalizacija koju najavljuje Manojlović pak preti i da naruši odnose unutar njegovog pokreta. Kako nezvanično saznajemo, članstvo u Novom Beogradu na korak je do odluke o otcepljenju, jer su nezadovoljni metodama političke borbe koju najavljuje njihov lider.

Navodno, mnogima smetaju Manojlovićevi kontakti sa BIA, o čemu je javno pre neki dan govorio lider radikala Vojislav Šešelj.

Trenutno se od strane nezadovoljne grupacije vodi borba za ime „Kreni-promeni“, od koga Manojlović ni po koju cenu neće odustati, zbog navodnih obaveza koje ima prema Rokfelerovoj i Soroševoj fondaciji.

U celom slučaju, posebna bizarnost je ritual zakletve na koji je Manojlović naterao svoje najbliže saradnike, kojima je tom prilikom bilo izuzetno neprijatno, te su celu stvar pokušali da okrenu na šalu – dok nisu shvatili ozbiljnost Manojlovićevog stanja.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button