Svijet

Bajden: Ne, neću ga pomilovati

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u četvrtak da neće pomilovati svog sina Hantera, kome se sudi u Delaveru zbog optužbi da je prekršio zakon koji zabranjuje korisnicima droga da poseduju vatreno oružje.

U intervjuu za Ej-Bi-Si njuz, odgovorio je sa “da” na pitanje da li je isključio pomilovanje za Hantera.

On je takođe odgovorio sa “da” na pitanje da li bi prihvatio presudu u suđenju koje je počelo ove nedelje. Ako bude osuđen po svim tačkama u Delaveru, Hanteru Bajdenu preti kazna do 25 godina zatvora, iako optuženi obično dobijaju kraće kazne, prema američkom Ministarstvu pravde.

Hanter Bajden, čije je suđenje počelo u utorak, optužen je da nije prijavio upotrebu droge kada je kupio pištolj 2018. godine i da je ilegalno držao oružje 11 dana u oktobru 2018. On se izjasnio da nije kriv.

Hanter Bajden je prvi sin američkog predsednika koji je procesuiran dok je njegov otac na vlasti. Očekuje se da će se suđenje fokusirati na višegodišnje zloupotrebe i zavisnosti Hantera Bajdena o kreku, o čemu je javno govorio i koji je bio istaknut deo njegove autobiografije “Lepe stvari” iz 2021.

On je na ročištu prošle godine rekao američkom okružnom sudiji Marielen Noreika da nije konzumirao opojne droge od sredine 2019.

Suđenje Hanteru Bajdenu pruža priliku republikancima da skrenu pažnju sa opoziva republikanskog kandidata i bivšeg predsednika Donalda Trampa.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button