Hronika

Optuženi tvrde da nisu krivi za ubistvo mladića u Trnu

Dalibor Čamber (47), optuženi za ubistvo Duška Savanovića (24), negirao je krivicu na današnjem ročištu u banjalučkom Okružnom sudu.

– Šta da kažem, kriv nisam – kazao je Čamber pred sudijom za prethodni postupak.

Krivicu je negirao i Milan Đurđević (43) koji je kritične večeri bio u društvu sa Čamberom, a koga terete za pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva, Savanović je ubijen

  1. decembra prošle godine oko 22.30 časova u Trnu kod Laktaša. U optužnici se navodi da su optuženi su došli na parking pumpe „Nis Petrol“ autom „mercedes benz C  220 CDI“, kojim je upravljao Đurđević.

Nakon izlaska iz vozila došlo je do svađe i obračuna između Čambera s jedne te Savanovića i Alekse Babića s druge strane. Savanović i Babić su na isti parking došli vozilom „mercedes ben GLK 220 CDI“.

Čamber je tokom obračuna i tuče izvadio pištolj “crvena zastava” kalibra devet milimetara, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, i potom ispalio jedan hitac u pravcu vozila “suparničkog” dvojca koji je pogodio zadnji lijevi točak.

– Nakon što je Babić sjeo u vozilo zajedno sa  Savanovićem i pokušao da napuste lice mjesta, zaustavlja ih Čamber. Babić je izašao iz vozila, a optuženi ispaljuje jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, pogodivši ga u lijevo stopalo. Zadobio je  tešku  povredu u vidu strijelne rane sa prelomom kosti lijeve pete– stoji u optužnici.

Dodaje se da je Babić  nakon što je pogođen  krenuo da se udaljava, a Čamber ga je pratio. Tokom tog sukoba Savanović je udario optuženog Čambera usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te  iz tog položaja u njegovom pravcu ispaljuje i treći hitac. Savanović je zadobio prostrelnu ranu u predjelu stomaka, te je došlo do masivnog unutrašnjeg  iskrvarenja. Nakon što je prevezen vozilom Hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske, od posljedica ranjavanja je preminuo u bolnici istog dana oko ponoći.

Đurđević je optužen da je odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom  pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Savanović je inače bio mladi član navijačke grupe “Lešinari” FK “Borac”, a optuženi Čamber pripadnik “Srbske časti” i od ranije je poznat policiji po krivičnim djelima.

Sukob je snimljen bezbjednosnom kamerom.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button